Taal: pole vahet, kas on 300 või 500 miljonit kahjumit

02. august 2009, 12:01

Endine pankur ja ettevõtja Olari Taali
arvates on Eesti pangad tänaseid kahjumeid vaadates oma kasumi
arvestuspõhimõtetes hetkel väga konservatiivsed.

"Ma arvan, et õigustatult. Tuleviku valesti hindamine, mis toimus mõned aastad tagasi, oli õpetuseks. Siis olid muud põhjused, puhtalt turu ümberjagamine, millega mindi liiale,“ ütles ta.

"See, kas Eesti pangad on olnud laenukahjude reservide kogumisel liiga konservatiivsed, sõltub reeglitest. Nad on konservatiivsed aga mitte ülemäära. Siin on psühholoogiline efekt ka, et kui on selge, et kahjum on, siis pole väga suur vahe, kas see on 300 või 500 miljonit. See on hoomamatu suurus tavakodaniku jaoks," rääkis Taal.

Taali arvates on ennustamine vale, kas kriisist väljudes saavad Eesti pangad sarnaselt 1990ndate lõpu aastatele laenukahjude reservidest tagasi erakorralised kasumid. "Selge on see, et kunagi teenitakse see ikkagi tagasi," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing