BÖRS: Wall Street alustamas tõusuga, Fordil pidurid rikkis

03. august 2009, 16:09

USA aktsiaturud on alustamas augusti
esimest kauplemispäeva korraliku tõusuga, pidurdamatus hoos on Ford, mille
aktsia hind on eelkaupemisel kerkinud üle seitsme protsendi.

Ford Motori aktsia hind kerkis eelkauplemisel üle seitsme protsendi 8,57 dollarini pärast seda, kui ettevõtte üks tippjuhte vihjas, et esimest korda pärast kaheaastas vaheaega kuu müügimahud kasvasid. Ametlikud andmed tulevad täna hiljem.

Optimismi lisasid ka Euroopa pankade oodatust paremad tulemused. Barclays pank teatas poolaastakasumi kaheksaprotsendilisest tõusust, HSBC kasum kukkus poole võrra aga ikka oli tulemus parem, kui analüütikud ootasid. Aktsiate hinnad kerkisid Londoni börsil vastavalt 6,6 ja 5,8 protsenti.

„Suurimad raskused on olnud finantssektoris mistõttu HSBH ja Barclays’ aktsiate hinnatõus lisab optimismi ning võib olla märgiks, et halvim võib olla möödas,“ kommenteeris Reutersile eelseisvat börsipäeva investeerimisfirma Princeton Financial Group president Andree Bakhos.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing