BÖRS: Wall Streetil ajaloo üks laiapõhjalisemaid tõuse

03. august 2009, 23:33

Paljude poolt kauaoodatud korrektsiooni
Wall Streetil ei taha ega taha tulla, täna kerkisid USA aktsiaturgude olulisemad
indeksid enam kui protsendi võrra.

S P 500 indeks ning Nasdaqi koondindeks kerkisid mõlemad ülespoole psühholoogiliselt olulist taset - S P 1,53 protsenti 1002,63 punktini ning Nasdaq 1,52 protsenti 2008,61 punktini ehk tasemetele, mida sel aastal pole veel nähtud. Dow Jonesi tööstuskeskmisele lisandus 1,25 protsenti.

Tõusulaine haaras kõiki tööstusharudes. Värskelt avaldatud näitajad tööstustoodangu kohta ning toorainehindade tõus kergitasid energeetika- ning tööstusettevõtteid. Euroopa pankade oodatust paremad tulemused kergitasid finantssektorit.

Investeerimisfirma Robert W Baird investeeringute peastrateeg Bruce Bittles ütles The Wall Street Journalile, et täna oli tegemist „ühe laiapõhjalisema tõusuga ajaloos“, mis tema sõnul tähendab, et tegemist on tugeva tõusva turuga. „Me arvame, et lähiajal liigub turg veel kõrgemale,“ lisas ta.

Teise kvartali majandustulemused avaldanud Eastman Kodaki aktsia kerkis 9,8 protsenti 3,26 dollarini. Tegemist oli protsentuaalselt kolmanda tõusjaga S P 500 indeksis. Esikümnesse mahtusid teiste hulgas veel kontoritarvete jaemüüja Office Depot (pluss 7,5%) ning alumiiniumitööstust esindav Alcoa, mille hind kerkis seitse protsenti.

Fordi aktsia hind kerkis 4,12 protsenti 8,33 dollarini.

Nasdaqil mahtus esikümnesse internetioksjonifirma eBay, mille aktsia kallines 3,72 protsenti 22,04 dollarini. Väärtpaberit soovitab osta mainekas värske investeerimisnädalaleht Barron’s.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 23:33
Otsi:

Ava täpsem otsing