Kokka, burgerimüüjat ja stripparit ühendab endine töö Wall Streetil

03. august 2009, 19:36

Tarbetuks osutunud finantsspetsialistid on
küsinud tööd rahailmast õige kaugel ja õnnelikumad seda ka leidnud, võttis kokku
Iltalehti.

„Ma ei leidnud tööd, mis oleks mulle istunud. Õieti ei leidnud ma mingisugust tööd. Siis pakuti strippari ametit ja nüüd teenin kaks korda rohkem kui analüütikuna,“ rääkis Morgan Stanley pangast koondatud Randy Newton telekanalile GMTV. Tema töökoht asub Wall Streetist vaid nurga taga, Manhattani pidutsemisrajoonis Meatpacking Districtis ja ühtlasi loodab ta teenida oma käsil oleva raamatuga karjäärimuudatuse kulgemisest.

Varem finantsalal töötanud David Payne asus õppima Londoni Le Cordon Bleu kokakoolis. Mehe sõnul on ta alati tahtnud kokaks saada, kuid tal ei olnud selle unistuse jaoks aega, kirjutas Financial Times. Lehe teatel on töösoovijate hulk kahekordistunud peale kokaameti ka suusakeskustes, hamburgeripuhvetites ja isegi stripibaarides. Payne on näide finantsala professionaalidest, kes soovivad kriisi toodud tööpuuduses nüüd ametitesse, milleks enne polnud aega, tahtmist või energiat.

Endisi finantsspetsialiste on palganud ka USA keskne luureasutus CIA. Asutuse personalijuht Ron Patrick ajas Reutersile udust juttu sellest, millega need inimesed CIA-s õieti tegelevad. „Igatahes erinevad nende tööülesanded oluliselt sellest, millega nad on finantsalal harjunud,“ ütles ta.

McDonaldsi Suurbritannia üksuse juhi David Fairhursti sõnul pöördub nende poole 2200 töösoovijat päevas, kelle hulgas on palju töötuks jäänud majandusspetsialiste. Eri ametites saab päevas tööd 140 soovijat, rääkis ta Daily Mailile.

Paljud, kellel võimalik, naasevad töö kaotuse järel koolipinki. „Majanduslangus on suurepärane võimalus teha just neid asju, milleks 70 tundi nädalas rabades aega polnud. Kui ma oma eelmise ameti kõrvalt veel õppima oleks hakanud, tundnuksin end süüdlasena. Lõpuks ometi on aega,“ rääkis Iltalehtile üks vallandatud Londoni pangatöötaja, kes sügisest alustab stsenaariumikirjutamise õpinguid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 20:13
Otsi:

Ava täpsem otsing