BÖRS: USA ei suutnud kogu Aasias pillerkaari põhjustada

04. august 2009, 09:41

USAs murdusid eile olulised ümmargused
hinnatasemed. Nasdaq vallutas 2000 punkti joone, S P 500 indeks 1000 punkti
taseme. Aasia aga sellest ühtlaselt ei vaimustunud.

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,2 protsenti, Korea 0,1 protsenti, Austraalia 1,1 protsenti, Malaisia 0,6 protsenti, Tai 0,5 protsenti, Indoneesia 0,9 protsenti, uus-Meremaa 1,5 protsenti, Filipiinid 1,8 protsenti , Pakistan 0,4 protsenti ja Vietnam 1,9 protsenti.

Hiina aktsiaturg langes 0,5 protsenti, Taiwan 1,4 protsenti, India 0,1 protsenti ja Singapur 0,4 protsenti.

Tõusid kaevanduskompaniide aktsiad, langesid autotootjate omad.

Kaevandusgigantide BHP Billitoni ja Rio Tinto aktsiad tõusid mõlemad üle kolme protsendi. Suzuki aktsia kukkus viis protsenti, kuna ettevõte teatas, et kasumist ei ole enam suurt midagi järele jäänud. Mootorrattatootja Yamaha aktsia kukkus 11 protsenti. Ettevõte teatas, et saab prognoositust suurema kahjumi.

Eile tulemused avaldanud HSBC aktsia hind tõusis 6,6 protsenti. Panga kasum ületas analüütikute ootuseid.

„Suurem osa panku teatavad positiivsetest tulemustest, kuid fundamentaalpilt ei ole muutnud,“ ütles LGT Bank in Lichentenstein (Singapore) Ltd. investeerimisjuht Hans Goetti Bloombergile. Pankade bilanssides on ikka palju mürgiseid varasid. Ikka läheb veel aega, kuni majandus ümber korralduks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2009, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing