Investor: börsi pöördepunti ei tohi maha magada

04. august 2009, 19:43

Investor Toomas Kivimäe sõnul on oluline
börsi pöördepuntki mitte mööda lasta, sest kahe aasta pärast on hinnad juba 30%
tänasest kallimad.

Küsisime Toomas Kivimäe käest tänase päevaküsimuse: Millal ostsite viimati börsidelt aktsiaid.

„Ostsin alles üsna hiljuti, mõne päeva eest Harju Elektrit, 800 tükki,“ vastas Kivimägi ja lisas, et on aktsiate koha pealt parandamatu optimist. „Oleneb ettevõttest, kuid ma olen parandamatu optimist. Ma arvan, et pöördepunkt on õige lähedal. Võib ka veel ju passida ja riske maandada, aga siis ei pruugi enam saada sellelt tasemelt aktsiaid osta. Ma arvan, et kui vaadata kahe aasta perspektiivis, siis need aktsiahinnad on vähemalt 30% kõrgemad, kui nad seda praegu on. Lühiajaliselt võib tekkida üksikutel juhtudel ka võimalus aktsiaid odavamalt soetada,“ märkis Kivimägi.

Kui Lätis midagi hullu ei juhtu, näiteks Läti rahvusvaluutat ei devalveerita, siis Kivimägi ei näe põhjust, miks aktsiad peaksid tegema arvestatava liikumise allapoole. „Kui Lätis peaks valuutaga midagi juhtuma, siis on ettearvamatu ka see, mis juhtub meie börsil. Aga iseenesest ma arvan, et õige ostuhetk on üsna lähedal, on see täna või on see kuu või kahe pärast. Tähtis on mitte maha magada seda hetke,“ lisas investor, kes panustas mõned päevad tagasi Harju Elektrisse. „Kui vaadata kas või kaubanduse poolt, siis siingi on käibed liikunud,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2009, 19:43
Otsi:

Ava täpsem otsing