Goldman Sachsil oli rekordarv 100 miljoni dollarilise käibega kauplemispäevi

05. august 2009, 17:46

Goldman Sachsi kauplejatel oli möödunud
kvartalis 46 üle 100 miljoni dollari käibega päeva, mis moodustas 71 protsenti
kauplemispäevadest, kirjutab Bloomberg.

Panganduskompanii sai eelmises kvartalis kauplemisel kahju kahel päeval võrrelduna kaheksa miinuspäevaga esimeses kvartalis. Üle 50 miljoni dollari tulu saadi 58 kauplemispäeval 65-st ehk 89 protsendil kauplemispäevadest.

„On väga ebaharilik mõelda, et nad on võimelised genereerima nii suurt kasumit ja käivet keset käimasolevat majanduskriisi,“ lausus uudisteagentuurile varem mitmes investeerimispangas töötanud ning Bear Stearnsi kokku kukkumisest raamatu kirjutanud William Cohan. „Aga fakt, et mitmed konkurendid on mängust väljas ning mitmed tugevasti haavatud, on pannud nad väga tugevasse positsiooni,“ lisas ta.

Goldman Sachsi head tulemused on tingitud panga soovist võtta suuri riske. Kui eelmise kvartalis võis pank endale lubada kaotada ühe päevaga 184 miljonit dollarit, siis selle aasta teises kvartalis on riskitase kerkinud juba 245 miljoni dollarini.

Teises kvartalis sai Goldman Sachs ajaloo suurima kvartalikasumi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2009, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing