Gild: euro toob välisinvestorid tagasi

06. august 2009, 12:25

Suheldes igapäevaselt Põhjamaade
strateegiliste ja finantsinvestoritega on selgelt näha, et välisinvestorid
muutuvad Eestis aktiivsemaks kohe, kui selgub, millal toimub eurole üleminek ja
veel olulisem, millise vahetuskursi alusel, märkis GILDi investeerimispanganduse
direktor Vesa Heikkilä.

„Huvi Balti ettevõtete vastu on endiselt olemas, kuid konkreetsete sammude astumise asemel on välisinvestorid valdavalt äraootaval seisukohal. Küsimus pole juba alates kevadest olnud devalveerimisriskis, vaid eelkõige euro saabumises. Valitsevat meelsust ei saa enam teisiti muuta kui eurole üleminekuga,” märkis Heikkilä, kelle hinnangul on Eestil tänases olukorras kõige targem hoida iga hinna eest senist kurssi ning üritada jõuda euroni senisest ajakavast kinni pidades 2011. aastal.

”Senise kursi hoidmine võib ette näha keerulisi valikuid, kuid antud juhul lühiajaline valu tähendab pikaajalist kasu. Eesti peaks pingutama, et eurole ülemineku vahetuskurss saaks esimesel võimalusel fikseeritud ning seda võimalikult soodsatel tingimustel,” lisas ta.

Eesti Panga president Andres Lipstoki sõnul saab Eesti eurotsooniga liituda kõige varem 2011. aasta mais. Ka Moodyse hinnangul on eesti liitumine euroga aastal 2011 teostatav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing