Kuulus fotograaf pankrotistumas

06. august 2009, 20:36

Art Capital Group kaebas hinnatud
fotograafi Annie Leibovitzi ja tema fotostuudio kohtusse, kuna fotograaf ei
suuda firmale tagasi maksta Art Capitalilt laenatud 24 miljonit USA dollarit
(ligi 261 miljonit Eesti krooni).

Kaebus seisneb selles, et Leibovitz ei maksa tagasi laenu ega anna ka Art Capitalile juurdepääsu pandile, milleks oli fotograafi kaks maja ja fotoarhiiv. Leibovitzi fotoarhiiv on hinnatud isegi väärtuslikumaks kui nimetatud laen, kirjutas PDN Online.

Kaebus, mis esitati kolmapäeval New Yorki ülemkohtule, taotleb, et kohus sunniks Leibovitzi täitma laenu tingimusi pluss määratlema kahjutasu.

Leibovitzi advokaat Rachel E. Williams keeldus teemat kommenteerimas, küll aga teatas fotograafi esindaja: „see hagi on täiesti vale ja ebatõene. Annie on samas seisus, mis mitmed teised inimesed, kes on seotud Art Capitaliga.“

Möödunu aasta septembris võttis Leibovitz Art Capitalilt 22 miljonit USA dollarit laenu (239 miljonit Eesti krooni), mille hiljem suurendas 24 miljoni peale. Laenu tagasi maksmise aeg on 8. september 2009.

Ka kaks teist fotonduses tegutsevat firmat on möödunud aastal esitanud kohtusse eraldiseisvad hagid Leibovitzi vastu, kuna neile on Leibovitz jätnud maksmata kokku 778 000 dollari (8,4 miljoni Eesti krooni) väärtuses arveid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 20:55
Otsi:

Ava täpsem otsing