RM: esimesel poolaastal maksti välja 4 mld krooni välistoetusi

06. august 2009, 19:02

Täna arutas valitsuskabinet
rahandusministeeriumis valminud esimese poolaasta kokkuvõtet välistoetuste
kasutamisest. Ülevaade näitab eurotoetuste kasutamise märkimisväärset
kiirenemist võrreldes möödunud aastaga.

„Esimesed edusammud ei luba meil kõhu peal pöidlaid keerutama jääda. Välistoetuste kasutamist tuleb praegustes majandusoludes veelgi kiirendada, selleks tuleb koos teiste ministeeriumidega otsida võimalusi 2010. aasta riigieelarve läbirääkimistel,“ ütles rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Ivar Sikk pressiteates. „Kõne all on nii asjaajamise lihtsustamine, osade projektide ja programmide ettepoole toomine kui ka taotlusvoorude mahtude suurendamine tulevaste aastate arvelt."

Käesolevaks aastaks riigieelarvesse planeeritud 13 miljardist kroonist kõigist välisvahenditest maksti esimesel poolaastal välja 4 miljardit krooni ehk 30,9 protsenti.

Eestile on aastateks 2007-2013 eraldatud 53,3 miljardit krooni EL struktuuritoetust. Kui kogu 2008. aasta jooksul maksti uue perioodi struktuuritoetusi välja 600 miljonit krooni, siis tänavu kuue kuuga neli korda rohkem ehk 2,4 miljardit krooni.

"Oleme struktuuritoetuste kasutamisel mõnevõrra edukamad kui meie lõunanaabrid Läti ja Leedu," märkis Sikk. "Kui Eestis on uueks perioodiks ettenähtud toetustest projektidele eraldatud juba 34 protsenti, siis Lätis ja Leedus jääb vastav näitaja 23 protsendi kanti."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing