Üle poole Venemaa aktsiaturust kuulub valitsusele

06. august 2009, 22:21

Üle poole Venemaa aktsiaturust kontrollib
riik ning investorid peaksid olema ettevaatlikud valitsuse ja üksikärimeeste
juhitavate ettevõtete suhtes, vahendab Bloomberg investeerimispanga Troika
Dialog raportit.

„Investoritel on valida kolme peamise võimaluse vahel: usaldada valitsust, usaldada üksikuid oligarhe või mitte usaldada kedagi,“ kirjutasid Venemaa vanima investeerimispanga analüütikud Kingsmill Bond ning Andrei Kuznetsov täna saadetud raportis. „Meie eelistame mitte usaldada kedagi“.

Bond ja Kuznetsov soovitavad investeerida nende ettevõtete aktsiatesse, mida kontrollib laiem juhtkond ja mille omanikud erinevad üldisest hoiakust ning suhtuvad väikeinvestoritesse paremini. Nendele kriteeriumidele vastavad naftakompanii Lukoil, mobiiltelefonikompanii VimpelCom, gaasitootja Novatek ning kaabeltelevisioonifirma CTC Media.

Troika hinnangul kontrollib riik 54 protsenti Venemaa aktsiaturust, 23 protsenti kontrollivad oligarhid, 13 protsenti ettevõtete juhid ning 10 protsenti erinevatel

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 22:21
Otsi:

Ava täpsem otsing