Euroopa Keskpank võib viie aastaga müüa 2000 tonni kulda

07. august 2009, 12:03

Euroopa Keskpank teatas, et saavutas
kokkuleppe regiooni keskpankadega, et järgmise viie aasta jooksul ei ületa kulla
müük 2000 tonni, kirjutab Bloomberg.

„Kulla müük on juba kokku lepitud ning allakirjutanud institutsioonid on kokku leppinud koordineeritud müügis järgneva viie aasta jooksul,“ teatas keskpank väljasaadetud e-kirjas. Kokkulepe jõustub 27. septembril ehk kohe pärast eelmise kokkuleppe lõppu.

Iga-aastane müük ei tohi ületada 400 tonni. Leppele on alla kirjutanud eurotsooni 16 keskpanka, Rootsi keskpank ning Šveitsi keskpank. Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kavatsus müüa 403 tonni kulda võib mahtuda ka selle kokkuleppe raamidesse, teatas EKP.

Nn Washingtoni kokkuleppega kohustusid suuremad keskpangad viieaastase perioodi jooksul müüma kulda kokku mitte üle 2500 tonni ehk keskmiselt 500 tonni aastas. Kokkulepe tähtaeg lõpeb selle aasta 26. septembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing