Toorainete hinnad hakkavad langema

07. august 2009, 13:58

Toorainehinnad võivad langeda, sest
transpordihinnad viitavad taas nõrgenenud nõudlusele, kirjutab Bloomberg.

Terase, malmi, teravilja ja teiste toorainete hind on selleaastasest tipust juuni alguses langenud juba 32 protsenti. Standard Poor’si GSCI indeks, mis peegeldab 24 tooraine liikumist, kerkis pisut enam kui 6 protsendi jagu.

Veokulu tegi oma tipu eelmise aasta mais, umbes kuus nädalat enne toorainete hinna tippu ning oma põhja detsembris, pea kaks kuud enne toorainete hinna madalseisu.

„Veohinnad peaksid olema peamised tooraineturu indikaatorid,“ kinnitas Commerzbanki vanem-tooraineanalüütik Eugen Weinberg uudisteagentuurile. Toorainehindade languse aega on seekord kaunis keeruline prognoosida kasvanud investeerimisnõudluse tõttu, lausus Weinberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing