Bank of America: ostke USA aktsiaid

10. august 2009, 20:08

Bank of America soovitab osta USA
ettevõtete aktsiaid, kuna USA eksport Aasia kasvavatesse majandustesse aitab
suurendada USA kompaniide kasumeid ja laseb S P 500 indeksil tänavu edasi
rallida, vahendab Bloomberg.

Juunis UBSist Bank of America palgalehele liikunud USA aktsiate peastrateeg David Bianco prognoosis, et S P 500 ettevõtted teenivad tänavu 59 dollarit aktsia kohta. Temal ühes Credit Suisse'i Andrew Garthwaite'iga on Bloombergi küsitletud 11 strateegist koos kõrgeim kasumiootus selleks aastaks. 2010. aastaks prognoosis Bianco 69 dollarit kasumit ja 2011. aastaks 79 dollarit kasumit aktsia kohta.

„Kasumite taastumine aktsia kohta üllatab paljusid investoreid,“ kirjutas ta täna. „Soovitame teostada S P 500 indeksisse kuuluvate aktsiate akumuleerimise, eelistusega enim arenevatel turgudel tegutsevatele kompaniidele, mis veab üleilmset majanduskasvu.“

Teises kvartalis ületasid 72,2 protsenti S P 500 ettevõtetest analüütikute kasumiprognoose.

S P 500 ettevõtete kasum taastub kiiremini USA majandusest, kuna välismaised majandused genereerivad kolmandiku indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumist. Ta lisas, et Aasia majanduskasvu kiirus ajab ülesse nafta, metallide ja teraviljade hinnad, mis kasvatavad USA ettevõtete kasumeid.

„Investorid alahindavad sageli S P 500 indeksi ettevõtete kaudset mõju välismajanduste suhtes läbi toorainehindade,“ ütles Bianco.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2009, 20:08
Otsi:

Ava täpsem otsing