Vene kasiinopidajad sülitavad hasartmänguseadusele

10. august 2009, 20:43

„Ühekäeliste piraatidega“ mängusaal
tegutseb kehtivale keelule vaatamata täie auruga, personali kinnitusel on see
vaid üks liik loteriid.

Kümned automaadid, kolm täissuitsetatud saali, hulk ilmselt otse rannast saabunud lühikestes pükstes mehi, käterätid õlal, kirjeldas äsjast visiiti Musta mere äärsesse kuurortlinna Gelendžikki Komsomolskaja Pravda korrespondent. Kutsuva nimega asutus Mast (kaardimast – toim) tegutseb peatänaval Kirovi uulitsal, kuigi Vene Musta mere ranniku populaarsuselt teine puhkuselinn riigi poolt lubatud nelja mängutsooni hulka ei kuulu.Gelendžiki kasiino tuledGelendžiki kasiino tuled

„1. juulist peaks need olema mängutsoonides, teie saate siin lausa keelatud lõbustust pakkuda?“ päris lehemees administraatorineiult.

„Ei ole keelatud. See on üks sort loteriid. Soovite mängida?“

„Ega ma siis ilmaasjata siia tulnud.“

„Üks mäng on sada rubla.“ Edasi sai kangutada harilikku mänguautomaati, kus võiduks peaks mitmekaupa ühte ritta joonduma maasikad, sidrunid või banaanid. Samal ajal käis kõrval peretüli, naine üritas meest mängusaalist minema tirida: „Lööd kogu puhkuseraha siin laiaks! Sõitsime perega mere äärde puhkama, aga sa leidsid isegi siin oma automaadid üles.“ Mees ei teinud teda kuulma, siis aga vajutas viimast korda masina nuppu ja astus hapu näoga ukse poole.

Kohalik võim tegi aga hasartmängukorraldajatele kingituse: kõrtsides tuleb kell 23.00 muusika kinni keerata. „Ametnikud otsustasid, et öösel olgu linnas rahu, ei mingeid diskoteeke. Teate, kuhu rahvas nüüd hilisõhtul läheb – mänguautomaatide saali!,“ seletas kohvikutöötaja Sveta.

Juuli teisel poolel võttis president Dmitri Medvedev karmil toonil sõna hasartmängukeeldu eiravate ja oma tegevust igasugu libanimetuste all varjavate kasiinoärimeeste vastu, käskis prokuratuuril nendega tegeleda ja kriminaalasju algatada. Ilmselt ei olnud käsk kaugelt Moskvast veel sooja mere äärde kohale jõudnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2009, 20:43
Otsi:

Ava täpsem otsing