BÖRS: Finantssektor rõhus turgu

11. august 2009, 23:22

USA finantssektor oli teisipäeval 2,7
protsendise langusega suurim kaotaja. Parim oli 0,2 protsenti langenud
tervishoid.

JPMorgani analüütikud andsid suurimale võlakirjade kindlustajale MBIA müügisoovituse. MBIA aktsia hind kukkus 12,5 protsenti, 5,40 dollarile.

Pangaaktsiad rallivad veel vaid auru toel ja mitte fundamentaalnäitajate abil, kuna sektori tulemused ei parane kolmandas ega neljandas kvartalis, vahendas Bloomberg Rochdale Securitiese analüütiku Dick Bove lühianalüüsi. Ta soovitas võtta pangaaktsiatest kasumit.

Valitsuse päästetud kindlustusseltsi AIG aktsia hind kukkus 13,8 protsenti, 24,73 dollarile. Ärikliente teenindav pank CIT, mis püüab pääseda kokkukukkumisest, lükkas edasi kvartalitulemuste avaldamist. Pank töötab võlakirjaomanikega, et jõuda päästeplaanini. Aktsia hind kukkus 17,6 protsenti, 1,22 dollarile.

Bank of America aktsia hind langes 4,9 protsenti, 15,87 dollarile. Wells Fargo aktsia hind andis hinnas järele kuus protsenti ja maksis 26,92 dollarit. Citigroupi aktsia hind langes 6,1 protsenti, 3,70 dollarile.

Finantssektori kukkumine tõstis nn. hirmuindeksit ehk optsioonide volatiilsusindeksit VIX 3,7 protsenti, 25,92 protsendile.

Suurem osa kompaniisid on suutnud ületada ootusi, kuid seda tänu kulude kärpimistele,“ ütles Ridgeworth Investmentsi allkatsioonidirektor Alan Gayle. „Analüütikute ootused on tõusnud. Surve on sellel, et ootused arvestavad majanduse taastumise algusega.“

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,03 protsenti, 9241 punktile. Nasdaq langes 1,1 protsenti, 1970 punktile. S P 500 indeks langes 1,3 protsenti, 994 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing