Soome Sampo laenukahju tuli väiksematelt ettevõtetelt

11. august 2009, 15:08

Soome Sampo Panga juhi Ilkka Hallavo sõnul
on suurem osa panga krediidikahjudest tulnud keskmistest ja väikestest
ettevõtetest, kirjutab Taloussanomat.

Panga krediidikahju oli esimesel poolaastal 4 miljonit eurot.

172 miljoni euro suurused laenuprovisjonid puudutavad peamiselt suuri ettevõtteid. „Neid ettevõtteid on kümmekond, kellele provisjonid on suunatud,“ ütles Hallavo. Tema sõnul on nende hulgas ettevõtteid igalt elualalt. Hallavo sõnul on pank lähtunud eeldusest, et majandusolud muutuvad raskemaks.

Majandussurutise tekitatud lõpliku kahju määra ei hakka Hallavo ennustama. „Surutise keskel on seda täiesti võimatu hinnata,“ ütles ta.

Tavalised laenukliendid ei tee pangale praegu suurt muret, Hallavo sõnul on eluasemelaenukliendid laene korralikult maksnud. Samas tõdes ta, et töötuse ja sundpuhkuste laienemisel võib olukord muutuda ja laenumaksmisvõime võib halveneda ka terve mingi piirkonna elanike maksevõime.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2009, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing