Ühendemiraadid panevad luuseritele aastase töökeelu

11. august 2009, 20:18

Kui Katari riigiametnikud plaanivad aasta
jooksul kontrollida igal kuul 100 ettevõtet, et teha lõppu tööjõu
kuritarvitustele, siis Araabia Ühendemiraadid muutsid seadust, et
rakendada töövaidluse kaotanud inimestele aastast töökeeldu, kirjutas
Arabian Business.

Tööinspektsiooni juht Mohamed Saeed al-Naimi rääkis ajalehele Gulf Times, et Katar on jaotatud 26 piirkonnaks ja igaühes neist kontrollib töötajate olukorda eraldi meeskond. "See on aastapikkune plaan kontrollida Katari territooriumil kõike alates majutusest kuni õigeaegse palgamaksmiseni ja lõpeb 2010. aasta 1. juulil," rääkis ametnik.

Katari tööinspektsioon on saanud kõige rohkem kaebusi palga hilinemise kohta. Arvukuselt teisel kohal on kaebused kehvade elamistingimuste asjus. Need, kes leitakse töötingimusi rikkuvat, ei saa enam võõrtööjõudu riiki tuua.

Samas, kui inimene kaotab töövaidluse Araabia Ühendemiraatide kohtus, saab ta nüüd aastase töökeelu. Selline seadusemuudatus peaks välistama kuritahtlikud kaebused, kirjutas Arabian Business. Seni oli nii, et kui võõrtöötaja kaotas kohtus, pidi ta maalt lahkuma, kuid võis peagi uue tööandja leida ja riiki naasta.

Dubai töövaidluste kohtusse laekus 1. jaanuarist 15. juunini 2 658 avaldust töötüli lahendamiseks. Mullu tuli terve aasta jooksul 2 853 kaebust. Kui palju vaidlusi töövõtja kahjuks lahenes, pole teada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2009, 20:18
Otsi:

Ava täpsem otsing