Venemaa rahandusminister: rubla ei devalveerita

11. august 2009, 07:23

Kuni nafta hind maailmaturul on kõrge,
Venemaa rahvusvaluutat rubla ei devalveerita, ütles Venemaa rahandusminister
Aleksei Kudrin eile Kislovodskis pärast regionaalarengu valitsuskomisjoni
istungit.


„Nafta hind püsib kõrgena ka lähiaastal,“ edastas uudisteportaal Ria Novosti rahandusminister Kudrini sõnu. „Kuni see nii on, ei saa rubla devalveerimisest rääkida.“ Kudrin, kes on ühtlasi ka Venemaa rahvuspanga nõukogu esimees, rõhutas, et tema on igasuguste rublaga seotud ja rubla ümber toimuvate kunstlike operatsioonide vastu.
Naftabarreli eest on maailmaturul viimastel päevadel küsitud üle 70 dollari.
Venemaa regionaalsete pankade assotsiatsiooni juht, üks Õiglase Venemaa liidreid Anatoli Aksakov soovitas 6. augustil oma videoblogis devalveerida rubla järsult ehk 30-40 protsenti. Aksakovi hinnangul muutuksid kaubad konkurentsivõimelisemaks, tekiks uusi töökohti ning ettevõtted suudaksid pankadele oma võlad ära maksta. Samas tunnistas Aksakov, et devalvatsiooniga kaasneb inflatsioon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2009, 07:23
Otsi:

Ava täpsem otsing