Loksa laevatehase müük venib

Rivo Sarapik 12. august 2009, 00:00

Maailma suurim konteinerilaevade operaator AP Moller-Maersk teatas üleeile, et suuri konteinerilaevu ehitanud Odense Steel Shipyard pole enam elujõuline ja lõpetab pärast viimaste tellimuste täitmist töö.

Ettevõtte juht Lars-Erik Brenoe kommenteeris, et laevatehas ei suuda enam uusi tellimusi võita. "Juhatus on otsustanud, et Lind¸s ei ehitata enam pärast praeguste tellimuste täitmist uusi laevu," lisas ta.

Lisaks müüb Taani laevafirma Eestis Loksa laevatehast, mille uue omanikuna nähakse Balti laevaremonditehast BLRTd, ning Baltija laevatehast Leedus.

"See ei mõjuta Loksa laevatehast ega selle müüki kuidagi," kommenteeris Nielsen AP Moller-Maerski teadet. "Müük on endiselt pooleli. Kuna pakkumisel osalejatega on sõlmitud konfidentsiaalsuslepped, siis ei saa ma enne müügiprotsessi lõppu midagi konkreetsemat öelda," märkis ta. "Ka seda, kes on pakkumise teinud, kas BLRT on nende seas ja kas oleme saadud pakkumistega rahul," lisas ta.

Nielsen märkis vaid, et müük on planeeritust kauem aega võtnud. Samas möönis ta, et praegu pole just parim aeg ettevõtte müümiseks.

"Meie eesmärk on sellega lõpule jõuda nii kiiresti kui võimalik. Samas anname aru, et täna võtab potentsiaalsetel investoritel äriplaani ja muu plaanimine tavapärasest enam aega," lisas Nielsen.

Sel aastal on 700 töötajaga Loksa tehasel läinud tema sõnul vastavalt ootustele. Mida see numbriliselt tähendab, enne aasta lõppemist Nielseni sõnul ei kommenteerita.

Loksa laevatehas teenis möödunud aastal 629 miljoni kroonise käibe juures 12 miljonit kahjumit. Tänavu ootab firma väikest käibelangust, kuid kasumlikkus peaks paranema, kuna müügihinnad on kõrgemad.

Juuli alguses kirjutas Äripäev, et mullu sügisest müügis oleva Loksa laevatehase uueks omanikuks võib saada BLRT, mille omanik Fjodor Berman ütles mullu sügisel, et kaalub kõiki võimalusi Loksa laevatehase ostuks. "Strateegilises plaanis ei olnud BLRT-l kavatsust seda tehast osta, kuid arutame seda ja vaatame läbi kõik variandid Loksa laevatehase ostmiseks," kommenteeris Berman toona.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing