Läti reklaamiturg kahanes 42%

12. august 2009, 13:24

Selle aasta esimeses pooles kahanes Läti
reklaamiturg rekordilised 42 protsenti, 28,6 miljonile latile, aga juba
järgmisel aastal on oodata soojenemist, kirjutab Bizness ja Baltija.

Teistest tugevama löögi said esimesel poolaastal ajakirjad, kus reklaami maht vähenes 54 protsenti, ja kõige valutumalt tuli välja internetireklaam, mis kahanes 24 protsenti.

Teine poolaasta reklaamiturule elavnemist ei too, ennustas Läti reklaamiliidu president Girt Ozols, siiski ei ületa kukkumine tõenäoliselt 50 protsendi piiri. „30 suurema reklaamiandja seast on vaid mõned turult lahkunud või vähendanud investeeringuid üle 2/3, seega on selline prognoos tõenäoline,“ märkis Ozols.

Ozolsi sõnul on nii ajakirjanduse esindajate kui ka reklaamiandjate esialgne depressioon lahtunud. „Peaaegu kõik on nüüd aru saanud, mis toimub, ja on suutnud ümber orienteeruda,“ ütles Ozols. Ta ennustab, et reklaami olukord hakkab paranema järgmise aasta keskel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing