BÖRS: Leedus möllab ostulaine

13. august 2009, 14:10

Vilniuse börsi indeks tõsteti
täna 2,79% eilsest kõrgemale. Umbes 3,9 miljoni liti (17,9 mln krooni)
suuruse käibega osteti suur osa aktsiatest kallimaks.

Viieteistkümnest põhinimekirja aktsiast lõpetasid plussis koguni kaksteist, ühe aktsia hind ei muutunud ja kahe hind kukkus.

Tavapäraselt käis suurem rahmeldamine TEO aktsiaga, mille hind kerkis 1,5% ehk 1,35 litini. Riideketi Apranga turuväärtus kosus 5,1%, kinnisvarahaldaja City Service aktsia liikus aga 4,5% eilsest kõrgemale.

Kuigi Tallinna börsi indeks OMXT võttis madalamaid kaari ja tõusis 2,24%, kujunes meie kodubörsi käive peamiselt tänu Eesti Telekomile, Tallinkile ja Olympicule aga oluliselt suuremaks kui Leedus, nimelt 54 miljonit krooni.

Näib, et mujal maailmas juba varem ära tehtud oluline tõus on viimastel nädalatel jõulisemalt ka siia jõudmas, käibed on aina suuremaks muutumas. Investorid tõenäoliselt loodavad, et Baltimaade teise kvartali suuri majanduslanguse numbreid selle tsükli jooksul enam ei ületata ja on valmis nüüd jälle suuremaid riske võtma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2009, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing