Moskva läheb üle biolagunevatele pakenditele

13. august 2009, 19:03

Sellise julge lubadusega esines eile kõrge
linnaametnik, rääkides biolagunevates pakendites müüdavate toidukaupade
programmi peatsest valmimisest.

Lähemal ajal hakatakse toiduaineid Moskvas tegutsevais kaubanduskettides müüma biolagunevates pakendites, rääkis Interfaksi teatel eile pressikonverentsil linna looduskasutuse ja keskkonnakaitse osakonna juhataja Leonid Botšin. Tema arvates on pakendite vahetus biolaguneva materjali või paberi vastu õigustatud. Praegu on kaubanduskette puudutav pakendite asendamise programm väljatöötamisel ja näeb peagi ilmavalgust, ütles linnaametnik.

Moskvas on 10,5 miljonit elanikku, vastav on ka tarbijapakendite hulk ja nende asendamise ulatus. Kui tavaline kilekott laguneb looduses aastasadade, siis biolagunev muundub leotud kuude jooksul.

Kõige tavalisemad kilekotid, mida toodetakse naftast, lagunevad 700-1000 aastat. Lagunemisel eraldavad kotid mürgiseid ühendeid, pakkudes surmavat peibutustoitu kaladele, lindudele ja loomadele ning põhjustades kanalisatsioonitorude ummistusi. Ümbertöötlusse jõuab hinnanguliselt 1-3% kogu kilest, tutvustab kilekotiproblemaatikat veebileht bioneer.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2009, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing