Tasemel bluus Haapsalus

Signe Sillasoo 14. august 2009, 00:00

Kaks päeva vältav bluusipidu toob kuulajateni üle kahekümne esineja üheksast riigist kümnes esinemispaigas.

Festivali pressiesindaja Indrek Ditmanni sõnul toimub Augustibluus sel aastal lisaks oma tavapärastele esinemispaikadele, milleks on vana raudteejaam, kultuurikeskus ja piiskopilinnus, mitmetes suvekohvikutes ja ka linnatänavail. "48 tundi peaks linnas kogu aeg midagi toimuma. Hoolt on kantud selle eest, et melu käiks kogu aja," mainis ta rõõmsal toonil.

Kava poolest on selleaastane festival üle eelmistest. "Programmi poolest on see läbi aegade kõige tugevamate ja tuntumate tegijatega Augustibluus," kinnitas Ditmann. Esinemissooviga pöördus korraldajate poole ligi 200 artisti ja ansamblit 50 riigist.

Peaesinejaks valiti sellele festivalile tõeline maailmanimi, USAst Mississippist pärit Omar Kent Dykes - texase bluusi, rock'n'rolli ja bluusroki lipulaev. Head muusikat mängib ta kahasse eelmise aasta festivalil oma 20. sünnipäeva pidanud Compromise Blue'ga.

Lisaks astub festivalil üles prantsuse juurtega Texasest pärit lauljatar, bluusi edetabelites esikümnesse mahtuv Nina van Horn, keda saadab viieliikmeline bänd USAst, Prantsusmaalt ja Jaapanist. Tegu on naisterahvaga, keda on sageli võrreldud ka Janis Joplini ja Tina Turneriga.

Ditmanni sõnul on spetsiaalselt festivaliks kutsutud ellu projekt Straight From The Jungle, mis esineb homme Haapsalu piiskopilinnuses. Koos legendaarse kitarristi ja Ultima Thule asutajaliikme Slavka Korbiniga astuvad lavale Lea Liitmaa, Tanel Padar ja Emil Rutiku ning trummar Peeter Jõgiosa, klahvpillimängija Harmo Kallaste, saksofonistid Virgo Veldi, Margus Männa ja Siim Aimla.

Lisaks kontsertidele oodatakse festivalikülalisi nautima bluusiklubi öiseid jämme, kus saab näha esinemas kõiki esinejaid. "Mõlemal õhtul esinevad klubis tunniajase kavaga bändid. Kõigepealt teeb üks bänd klubis otsa lahti ja siis hakkavad juba kõik esinejad, pillimehed ja nende sõbrad laval koos musitseerima," ütles pressiesindaja.

Sarnaselt eelmise aastaga oodatakse festivalist osa võtma ja melu nautima ligi 5500 inimest. "Kes on Augustibluusil käinud, see teab, milline fiiling ja üldine atmosfäär seal on. See on inimestele, kes peavad lugu ja oskavad hinnata head muusikat," sõnas Ditmann. Oodatud on nii noorem kui ka vanem publik, kõik, kel soovi kuulata nii tempokamat rokki kui ka rahulikumat bluus- ja soulmuusikat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing