Kanada pangad võivad heita silma Iiri omadele

14. august 2009, 11:10

The Irish Times kirjutas, et üks Kanada
pank võib olla huvitatud osaluse ostmisest turuväärtuselt Iiri suuruselt teises
pangas Allied Irish Bankis.

Aktsia hind hüppas 10,5 protsenti, 2,32 eurole. Rivaali Bank of Irelandi aktsia hind tõusis 6,6 protsenti, 2,20 eurole.

Allikat avaldamata kirjutas Irish Times, et üks Kanada pank on kahe nädala jooksul lähenenud AIB-le. AIB keeldus Bloombergile spekulatsioone kommenteerimast. Leht kirjutas, et investeering toimuks vaid siis, kui pank on müünud laenud valitsuse NAMA-le ehk halbade laenude pangale.

„Oleme jätkuvalt arvamusel, et NAMAle laenude müügi järel kujutaksid AIB ja Bank of Ireland endast investeeringuks suhteliselt puhtaid panku,“ ütles Bloxham Stockbrokersi analüütik Kevin McConnell. „Mõned Kanada pangad, mis on maailma tugevaimad pangandusmaailma esindajad, võivad kah omada sellist vaadet.“

Tänane The Wall Street Journal kirjutab, et Royal Bank of Canada võib osta osaluse Allied Irish Bankis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2009, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing