BÖRS: Raha pageb varjenditesse

17. august 2009, 15:11

Raha roteerub taas riskist eemale ja
pommivarjenditesse nagu valitsuse võlakirjad, dollar ja jeen.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes kaks protsenti, 9135 punktile. S P 500 indeks langes 2,4 protsenti, 980 punktile. Nasdaq kukkus 2,8 protsenti, 1931 punktile.

Kukkumisele võib mitmeid põhjuseid leida. Hiina abipaketi toime võib teisel poolaastal kahaneda. Hiina toorainenälg võib taltuda. Jaapani majanduskasv tuli Bloombergi küsitletud analüütikute prognoositust väiksem. Lisaks juba pikka aega õhus olnud aktsiaturgude korrektsioon, mis andis ennast kaua oodata. Lisama peaks kindlasti selle, et aktsiad on hinna-kasumi suhtarvu alusel kallid.

USA ja Saksamaa valitsuse võlakirjade hinnad tõusid. Dow tööstuskeskmise suuremate langejate seast leiab tsüklilised aktsiad nagu Alcoa ja Bank of America, kaks tõusjat on kaitsva iseloomuga sektorite esindajad Pfizer ja Coca-Cola.

Nafta hind langes 0,9 protsenti, alla 66.86 dollarile. Kulla hind langes 1,4 protsenti, 935,90 dollarile untsist. Hirmuindeksiks nimetatud volatiilsusindeks VIX tõusis 14 protsenti, 27,7-le. Hirmuindeksi 20aasta keskmine väärtus on olnud 20, rekord tuli novembris (80,86 protsenti. CDSide hinnad kerkisid, ettevõtete võlakirjade hinnad langesid.

Jaekaubandusgigandi Lowe'si teise kvartali kasum kukkus aastataguselt 938 miljonilt dollarilt 759 miljonile ehk 51 sendile aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks 54 senti aktsia kohta, kirjutas Bloomberg. Lowe'si aktsia hind kukkus 10,3 protsenti, 20,48 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 23:12
Otsi:

Ava täpsem otsing