Imemees Usain Bolt jooksis maailmarekordi 9,58

17. august 2009, 07:11

Berliini maailmameistrivõistluste teise
võistluspäeva oodatuim ala meeste 100 meetri jooksu finaal tõi eile õhtul
võistluste esimese maailmarekordi: 22-aastane jamaikalane Usain Bolt jooksis
finaalis uueks tippajaks uskumatud 9,58 sekundit.

Kogu distantsi võimsalt jooksnud Bolt ei kulutanud lõpuruudustikus aega triumfeerimisele ja see tõi mehele ka tulu. Pekingi olümpiafinaalis joostud maailmarekord 9,69 paranes koguni 11 sajandiku võrra, vahendas ERR Sport.

Võimsa jooksu tegi finaalis ka ameeriklane Tyson Gay, kes sai USA rekordi ja maailma kõigi aegade teise tulemuse 9,71-ga hõbemedali. Pronksmedal läks eksmaailmarekordimehele Asafa Powellile Jamaikalt 9,84-ga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing