Ukraina majanduse kukkumine langetas grivnat

17. august 2009, 19:17

Ukraina grivna tegi täna kahe ja poole kuu
suurima kukkumise, langedes USA dollari suhtes 4,02 protsenti ja euro suhtes 2,5
protsenti. Ukraina aktsiaturg langes 2,2 protsenti.

Ukraina majandus kukkus aastaga teises kvartalis 18 protsenti.

„Ukraina on väga kõrge riskiga turg, mis ei ole kellegi nimekirja tipus, kuhu raha paigutada,“ ütles RBC Capital Marketsi arenevate turgude vanemstrateeg Nigel Rendell Bloombergile. „Ukraina on meeletus majanduslanguses ja sõltub väga suurel määral IMFi laenust.“

Juulis kukkus Ukraina tööstustoodang aasta võrdluses 26,7 protsenti. Terasetoodang vähenes 30,4 protsenti, kemikaalide oma 31,1 protsenti ja masinaehitus 52,9 protsenti. Need kolm tööstusharu annavad üle poole Ukraina kogutoodangust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing