Üks küsimus: Kas loobuda eurole mineku kavast?

ÄP 18. august 2009, 00:00

Valdo Kalm, Eesti Telekomi juht
Mina toetan euroga liitumise kava väga. Telekomi ehk börsiettevõtte juhina näen ma selgelt, kui oluline on valuuta usaldusväärsus. Riskid pole liiga kõrged. Ühe rahapoliitika usaldusväärsus on riskidest hetkel tähtsam. Usaldusväärsus on praktiline asi: kas investeeritakse meie majanduskeskkonda, meie aktsiatesse või mitte.

Olari Taal, ettevõtja
Usun, et Indrek Neivelt püstitas küsimuse, kas ainult euro lahendab probleemid, aga ta ei ütle, et eurot ei peaks tulema.

Aga euro peab igal juhul tulema. Arvatavasti 2011. aasta 1. jaanuar on meie ainulaadne võimalus, sest muidu võib euro meile olla väga kauge tulevik. Sellega on seotud mündi kaks külge: eristumine ja investeeringud. Eristumine on oluline, sest Baltimaades on pilt nutune, ja see eristaks meid.

Teiseks, uue tõusu algus, keegi ei hakka siia investeerima, kui õhus on valuutarisk. Küsimus on, kas hakatakse siia investeerima aasta või kolme pärast. Kui usutakse, et euro tuleb 2011. aastal, tuleksid esimesed investeeringud juba 2010. aastal.

Kindlasti on veel lahendusi, aga keegi ei oska neid usutavalt välja pakkuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing