BÖRS: Aasias kerge segadus

18. august 2009, 09:58

Aasia aktsiaturgudel valitseb kerge
segadus, Tokio börs kerkis 0,16 protsenti, Hiina aktsiaturgudel langus jätkus,
ehkki kauplemispäeva lõpuks jõuti ka seal plussi.

Hiina aktsiaturgude eilne kukkumine (tegemist oli viimase üheksa kuu suurima languspäevaga) tekitas doominoefekti ka teistel turgudel, sest turuosalised hakkasid kartma, et aktsiate hinnaralli on liikunud võrreldes fundamentaalnäitajate ning kasumiväljavaadetega liiga kaugele.

Samal ajal valitsuste poolt pangandusse pumbatud raha mõju avaldab positiivset mõju Aasia turgudele ka järgnevatel nädalatel, kirjutab uudisteagentuur Reuters. Seda vaatamata asjaolule, et aktsiate hinnad on veidi ülehinnatud.

„Ajalugu näitab, et kui turud tõusevad nii palju, nagu nad tegid teises kvartalis, peavad tulema ka alla,“ lausus uudisteagentuurile investeerimisfirma Fox-Pitt Kelton Aasia-ja Vaikse ookeani regiooni strateeg Mark Matthews. „Raske on öelda kus on põhi, aga ma ei usu, et me oleme sellest kaugel,“ kinnitas Matthews aga hoiatas ka, et tegemist on pelgalt likviidsusest tingitud tõusuga.


BÖRS: Aasias kerge segadus BÖRS: Aasias kerge segadus

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 10:34
Otsi:

Ava täpsem otsing