Morgan Stanley: Euroopa ei taastu enne aastat 2013

18. august 2009, 11:22

Vaatamata võimalikule mõõdukale
majanduskasvule ei taastu Euroopa majandus täielikul määral enne aastat 2013,
vahendab Morgan Stanley analüütikute sõnumit uudisteagentuur Bloomberg.

Eurotsooni majandus on 4,9 protsendi võrra väiksem 1,96 triljonist eurost ehk tasemest, kus oldi vahetult enne majanduskriisi. Eelmises kvartalis kahanes eurotsooni majandus 0,1 protsendi võrra võrreldes esimese kvartaliga, mil SKP kukkus tervelt 2,5 protsenti.

"Ärge laske ennast lollitada V-kujulise majanduskasvu graafikuga," lausus Morgan Stanley Euroopa majandusanalüütik Elga Bartch uudisteagentuurile. "Eeldades, et majandus jätkab mõõdukat taastumist, kulub aastani 2013 enne kui euroala jõuab tasemele, kus oldi enne viis kvartalit tagasi alanud langust," lisas ta.

Majandus hakkas langema eelmise aasta teises kvartalis pärast USA kinnisvaraturu kokku kukkumist. Majanduslangus lõpeb tõenäoliselt selles kvartalis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing