Läti jahib firmade etteotsa sokutatud asotsiaale

19. august 2009, 20:08

Läti rahandusministeeriumi andmetel on
paljude pettustesse segatud ettevõtete vastutavatele ametikohtadele
sokutatud kindla elukohata isikud, kirjutas rus.db.lv.

Läti võimud pingutavad, et erinevates registrites asuvaid isikuandmeid ristkasutatavateks muuta. Muuta kavatsetakse ka vastavat seadusandlust.

Probleemiks on, et ettevõtete vastutavate isikute kontaktandmed ei kattu elanike registri andmetega, kontaktaadressiks on antud varjupaikade asukohad või puudub dokumentides näidatud aadress sootuks. Praktikas pole sellisel juhul vastutusele võtta kedagi.

2008. aasta juuli seisuga oli Lätis 1820 ettevõtet, mille ainsal vastutaval isikul puudus registreeritud elukoht või selle asemel oli elanikeregistris märgitud vaid "Riia". Seejuures jagunesid need ligi paartuhat ettevõtet 1292 registreerimata elukohaga isiku vahel. Loomulikult võlgnesid asotsiaalidest juhtidega firmad riigile rohkem kui miljard krooni makse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2009, 20:15
Otsi:

Ava täpsem otsing