Tallinnalt stardiabi saanud hädas maksuvõlaga

19. august 2009, 07:21

Mullu ja tänavu Tallinna linnalt
maksimaalselt 100 000 krooni ettevõtte stardiabi saanud firmadest ligi
kolmandikul on kaelas maksuvõlad ning kolm firmat on jõudnud pankrotti.

Mullu kevadest kuni tänaseni on Tallinna ettevõtlusamet toetanud kuni 100 000 krooniga kokku 69 ettevõtet, neist 26 firmat on Krediidiinfos "punased" ehk neil üleval maksuvõlg. Kõige kopsakam, üle 800 000kroonine maksuvõlg on spordi- ja vabaajaväljakute müügi ja paigaldusega tegeleval ettevõttel Sport Court.

"See summa ei tähenda kindlasti meie jaoks veel pankrotti, tegutseme edasi," ütles Sport Courti üks omanik Keio Kuhi. "Praegu ei lähe väga paljudel hästi. Ka meil jäi ühel hetkel kõik seisma," lisas ta.

Üks Tallinnalt toetust saanud ettevõte on Bestfood Grupp, mis valmistab kulinaariatooteid, sh sööke Edelaraudteele. Firmal on tekkinud ligi 200 000kroonine maksuvõlg. Ettevõtte üks omanikest Rauno Oidekivi on vaatamata asjaajamistele maksuametiga tuleviku suhtes optimistlik. Ta loodab, et ettevõttel õnnestub maksuvõlg ajatada ning käivitamisel tekkinud miinus plussiks keerata.

"Toitlustusettevõttel on alustamise kulud väga suured. Linnalt saadud stardiabi oli suureks toeks, kuid kattis koguinvesteeringust siiski väikese osa," selgitas Oidekivi. "Kolm või neli alustamise kuud tegutsesime puhtas kahjumis, sel kevadel on kassavood aga plussis ja loodame võla ära maksta. Praegu tegelemegi maksuvõla ajatamisega," rääkis ta. Oidekivi lisas, et optimismiks annab alust asjaolu, et tellimusi on palju.

Tallinna ettevõtlusameti juht Kairi Teniste möönis, et stardiabi raha väärkasutust pole seni avastatud, kuid mõnel juhul on raha siiski tagasi siiski nõutud.

Loe pikemalt Äripäeva tänasest lehenumbrist!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2009, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing