BÖRS: Tallinna börsi augustitõus tubli 14%

21. august 2009, 16:49

Üsna väikese käibega viidi Tallinna
börsiindeks täna 1,44% kõrgemale. Suurima tõusuga paistis silma Silvano Fashion
Groupi aktsia.

Tallinna börs on augustis ilusat tõusu näidanud, mille tulemusena on OMXT indeksi väärtus 14% suurem kui kuu alguses. Hoolimata Baltimaade nõrgast majandusesseisust, on globaalsel tandril paistma hakanud lootuskiired üles kruvinud ka huvi Eesti aktsiate vastu. "Riskantne ju on, aga kui praegu ostan ja Eesti mõne aja pärast jalad alla saab, siis tuleb rahavanker," näivad investorid mõtlevat.

Päevakäibeks kujunes 4,47 miljonit krooni, millest 1,4 miljonit läks Tallinki arvele. Laevakontserni aktsia kerkis kolm protsenti 5,32 kroonini. Silvano käive jäi napilt alla 300 000 krooni, kuid ebalikviidsus viskas aktsia siiski 13,5% eelmisest tasemest kõrgemale. Müügipressi kadumine Baltika aktsialt ei ole riidekontserni turuväärtust hooga üles visanud, täna andis Baltika aktsia isegi 1,7% tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing