Ettevõtjad ootavad samme musta majutusäri piiramisel

21. august 2009, 08:58

Saamaks teada, millistel alustel kehtib
Eesti riigis majutusteenuse pakkumine, kutsub Sõrve turismitalu omanik Jüri Mitt
septembri algul kohalikus raadios kokku avaliku ümarlaua.

“Olukord majutusäris on kolme aasta jooksul läinud hullemaks ja lihtsast rääkimisest pole enam kasu,” põhjendas maakonna ametlike majutajate esindaja Jüri Mitt vajadust istuda tervisekaitse- ja maksuametiga raadioeetris ühe laua taha ning suud puhtaks rääkida, kirjutab Meie Maa.

“Meie eesmärk pole taga ajada maksudest kõrvale hiilijaid, sest eeldame, et kõik majutust pakkuvad inimesed on usinad maksumaksjad. Küsimus on endiselt selles, kas kõik üle 200 majutuskoha maakonnas vastavad ka tervisekaitse, päästeteenistuse, politsei ja migratsiooniameti nõuetele.”

Miti selgitusel on ametlike ehk majandustegevuse registrisse (MTR) kantud kodumajutajate, puhkemajade ja turismitalude omanike seisukohast ebaõiglane, et neid käivad alatasa kontrollimas kõikvõimalikud ametnikud, ent MTR-i kandmata majutajad kontrollorganeid ei huvita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing