Hewlett-Packardi selgem taevas

21. august 2009, 07:09

Hewlett-Packardi kolmanda kvartali
tulemused peegeldavad oodatult arvutituru nõrka seisu, kuid juhtide
kommentaaridest võis siiski välja lugeda tagasihoidlikku optimismi. Võrreldes
peamiste konkurentidega, on maailma suurima arvutitootja aktsia madalamalt
hinnatud.

Hewlett-Packard järgib oma suurrivaali IBMi eeskuju ja rühib üha enam teenuste turule - tänu eelmisel aastal 13,9 miljardi dollari eest ostetud Electronic Data Systemsile kasvas HP teenuste üksuse käive eelmise aastaga võrreldes 93%. Sellele vaatamata ei suudetud aga ülejäänud üksuste müügikao tõttu kogukäivet parandada - kolme kuu müük kukkus mullusega võrreldes kaks protsenti ehk 27,5 miljardile dollarile. Puhaskasum langes aga hinnasurve all kannatavate arvutite ja printeritintide tõttu 1,64 miljardile dollarile ehk pea viiendiku jagu.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 07:10
Otsi:

Ava täpsem otsing