Maailma suurima panga kasum üle ootuste

21. august 2009, 10:39

Turuväärtuselt maailma suurim pank
Industrial Commercial Bank of China teenis teises kvartalis analüütikute
ootustest suurema kasumi, kuna krediidikasv oli rekordiline ning
laenuprovisjonid vähenesid, vahendab Bloomberg.

Panga kvartalikasumiks tuli 31,3 miljardit jüaani ehk 4,6 miljardit dollarit. Pank paiskas esimesel poolaastal majandusse 865 miljardit jüaani laene, mis on peaaegu võrdne uus-Meremaa aastase SKPga.

„ICBC on meie lemmikpank oma jaotusvõrgu, juhtkonna ja kasumlikkuse poolest,“ ütles Pekingis tegutseva China Asset Management’i fondijuht Wang Yihuan. 37 miljardilise varade mahuga fond on Hiina suurim. „Meid paneb muretsema keskpanga rahapoliitika suund ja see, et pankadele võib tegevuskeskkond keerulisemaks muutuda.“

Nelja aasta eest valitsuse poolt päästetud pank on maailmas suurim nii turuväärtuselt kui ka kasumi poolest. Pangal on Hiinas 16 000 kontorit, välismaal 112 kontorit. Pangal on eraisikust kundesid 190 miljonit ehk rohkem kui inimesi Jaapanis ja Prantsusmaal kokku.

ICBC suurendas aastaga esimesel poolaastal laenuandmist 19 protsenti. Pank eraldas võimalikeks laenukahjumiteks 9,2 miljardit jüaani (aasta tagasi 13,6 miljardit). Halvad laenud moodustasid 1,81 protsenti laenude mahust.

Hiina pangad kolmekordistasid esimesel poolaastal mullu sama perioodiga võrreldes uute laenude väljastamist. Uusi laene anti esimesel poolaastal 7,37 triljonit jüaani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing