SEB: II sambaga liitunu on mitteliitunust 35% varakam

21. august 2009, 10:14

SEB poolt läbiviidud analüüs näitas, et II
pensionisambaga liitunute finantsvara on ka pärast väärtpaberiturgude kukkumist
35% suurem kui mitteliitunutel.

SEB analüüs võrdles II pensionisambaga liitunute ja mitteliitunute finantsvara ehk hoiuste, fondiosakute ning kindlustuslepingute väärtust, teatas pank. „Analüüs tõestas, et kliendid, kes ei ole II pensionisambaga liitunud, ei ole iseseisvalt suutnud sama palju raha kõrvale panna kui teise pensionisamba abiga raha säästnud kliendid,“ märkis SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juht Indrek Holst.

II pensionifondiga liitunute keskmine finantsvara on 46 000 krooni, mitteliitunutel 34 000 krooni, ehk liitunud on keskmiselt 35% varakamad kui mitteliitunud. II pensionisambaga liitunud kliendi finantsvaradest moodustab teise sambasse kogutud raha poole ehk 50%. Madalama sissetulekuga klientide jaoks on II pensionisammas ainus investeering, moodustades keskmiselt 86% nende kogu säästust.

„Suurim erinevus ongi madalama sissetulekuga klientide finantsvaras, kus II pensionisambaga liitunute finantsvara on peaaegu neli korda suurem kui mitteliitunute oma,“ lisas Indrek Holst.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing