Eralendurid lendavad mööda Balti keti marsruuti

23. august 2009, 10:42

Eesti, Läti ja Leedu eralendurid lendavad
mööda Balti keti marsruuti Vilniusest Tallinnasse ja tagasi. Leedu Aeroklubi
initisiatiivil startib kell 11.00 Paneveþysisest formatsioon lennukitest, mis
suundub mööda Via Baltica maanteed Tallinnasse.

Formatsiooni kuulub 8 lennukit ja seda juhib Leedu kaitseväe AN-2. Lätis ja Eestis liituvad formatsiooniga veel mõned lennukid, et sellise sümboolse ketina tähistada Balti keti ainulaadsust ja tähtpäeva, teatas Eesti era- ja harrastuspilootide liit.

Hanerivi lennukitest peaks jõudma Saku kohale kell 13.20 ja siis liituvad formatsiooniga kaks Eesti lennukit. 10-liikmeline grupp suundub üle Tallinna linna Muuga sadama kohale. Seal pööratakse ringi ja lennatakse Vaida kaudu Raplasse.
Arvestuslik maandumisaeg Raplas 13.50. Järgneb lennukite ja pilootide tankimine ja järgneva lennuetapi briifing. 15.45 toimub start Raplast ja Eesti lennukid saadavad formatsiooni mööda algupärast Balti keti kulgemise marsruuti kuni Lillini Eesti piiril. Piir ületatakse hinnanguliselt kell 16.30.

"Idee Balti keti marsruut läbi lennata on väga sümboolne. Mäletame ju kõik neid harvu kaadreid lennukitest, mille vahendusel saime visuaalse pildi sündmuse mastaabist ja erakordsusest," sõnas Eesti Era- ja Harrastuspilootide liidu juhatuse liige Tiit Paananen. "Oleme teinud leedukate ja Eesti lennuametiga ettevalmistavad toimingud, nüüd jääb loota ainult head lennuilma," lisas ta.

Eesti Era- ja Harrastuspilootide liit loodi 2003. aastal ühendama Eesti eralendureid ja lennundushuvilisi. Liidu eestvedamisel on korraldatud hulgaliselt publikule suunatud lennupäevi ja liikmetele suunatud harivaid üritusi. Liidus on täna 40 liiget.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2009, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing