Sõõrumaa abilisena töötanud mees võib kaheks aastaks vangi minna

23. august 2009, 16:24

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur nõuab
Tallinna ringkonnakohtus kriminaalkroonikast tuntud Janek Klaisile (37)
purjuspäi raske liiklusõnnetuse põhjustamise ja sündmuskohalt põgenemise eest
reaalset kaheaastast vanglakaristust.

Klaisi kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv taotleb aga oma kaitsealusele Harju maakohtus määratud šokivangistuse tühistamist ning talle tingimisi karistuse mõistmist, kirjutasid ERR Uudised.

Mais mõistis Harju maakohus Klaisile kaheaastase vangistuse, millest tal tuleks otsuse jõustumisel vanglas ära kanda nelja kuu pikkune šokivangistus. Kohus määras talle karistuse ülejäänud osa ehk ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Süüdistuse järgi sõitis purjus Klais 2007. aasta 28. detsembri õhtul kell 21.26 oma Mercedes-Benz CLK 320-ga Tallinnas Narva maanteel ülekäigurajal otsa teed ületanud Polinale (23) ja vedas teda auto all edasi rohkem kui 22 meetrit, Klais põgenes sündmuskohalt.

Varem on Janek Klais kandnud vanglakaristust relva- ja narkoäri pärast ja osaluse tõttu inimese tükeldamises. Tänavu märtsis kirjutas Postimees, et Klais aitab suurärimehel Urmas Sõõrumaal asju ajada, Sõõrumaa ütles toona, et tunneb Klaisi isa ja otsustas seetõttu aidata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2009, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing