Leedu Agrowill tõmbas Põlva Agro rahast tühjaks

24. august 2009, 16:58

Mullu andis Põlva Agro tagatiseta laenu
emaettevõtjat kontrollivale äriühingule Agrowill UAB. Laenu saldo koos
intressidega oli aastavahetusel 32,7 miljonit krooni.

Laenusaaja on börsil noteeritud ega olnud 22. juuni seisuga majandusaasta aruannet esitanud. Seetõttu oli kauplemine Agrowilli aktsiatega peatatud, seisis Põlva Agro majandusaruandele lisatud audiitorite Tiit Raimla ja Eva Janseni hinnangus.

Kuna Agrowill oli esitanud taotluse võlakirjade lunastamist edasi lükata, järeldasid audiitorid, et laenusaajal on likviidsusega probleeme ning finantspositsiooni edasise halvenemise korral satub tema suutlikkus laenu tagasi maksta küsimärgi alla.

"Auditi käigus ei ole meile esitatud usaldusväärset informatsiooni selle kohta, kuidas laenusaaja kavatseb laenu tagasi maksta. Vastavalt raamatupidamise toimkonna juhendile "Finantsinstrumendid" tuleb finantsvarad alla hinnata väärtuse languse tuvastamisel, võttes arvesse kogu aruande koostamise ajal teadaolevat informatsiooni. Kontsern ei ole nimetatud laenu alla hinnanud," märkisid audiitorid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2009, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing