Nafta on läinud pööraseks

24. august 2009, 20:22

Nafta barrelihind lähenes 75 dollarile
barrelist esimest korda viimase kümne kuu jooksul tänu optimismile
maailmamajanduse paranemise kohapealt.

Oktoobrikuised futuurid kerkisid New Yorki kaubabörsil 74,62 barrelile. Nii kõrgele kerkis musta kulla hind viimati oktoobris.

Ootuseid naftanõudluse kasvuks küttis Föderaalreservi juht Ben Bernanke, kes reedel teatas, et USA majandus on tasapisi taastumas. Lisaks tõi lootusekübet ka USA kinnisvaraturu paranemine. Ka enne Bernanke reedest sõnavõttu olid naftahinnad juba plussis, sest USA naftavarud vähenesid üle ootuste palju.

„Pole kahtlustki, et sõidame kaasa tugeva aktsiaturu lainega,“ sõnas energiavaldkonna konsultatsioonifirma Ritterbusch ja Partnerid president Jim Ritterbusch AP’le. „Need härjalised finantsarengud on sundinud suure hulga raha, mis seni suhteliselt passiivsena seisis, toorainetesse – eeskätt naftasse,“ lisas ta.

Praegu maksab nafta barrel 73,89 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2009, 20:22
Otsi:

Ava täpsem otsing