Tallinna börsist jäävad järele vaid riismed

24. august 2009, 12:09

Juhul, kui TeliaSonera ülevõtmispakkumine
õnnestub – mis tundub üsna tõenäoline olevat –, jäävad Talllinna börsist
järele vaid riismed.

Reedese sulgemishindade järgi ehk vahetult enne ülevõtmispakkumist oli Tallinna börsiettevõtete turuväärtus kokku 24,4 miljardit krooni, sellest 10,3 miljardit moodustab Eesti Telekom. Kui Telekom börsilt ära läheb, jääb isegi aktsiate tänast hinnarallit arvestades järele 15 miljardit krooni ehk alla miljardi euro.

Viieteistkümnest allesjäävast börsiettevõttest (Luterma ehk endine Kalev läheb samuti peagi minema) jääb enam kui miljardi krooni suuruse turuväärtusega ettevõtetest alles vaid viis: Tallink (4 mld kr), Tallinna Vesi (3 mld kr), Tallinna Kaubamaja (2,4 mld kr), Olympic EG (1,4 mld) ja Merko Ehitus (1,3 mld kr).

Viieteistkümne allesjääva börsettevõtte hulka kuuluvad ka Järvevana, mis on sisuliselt üks kohtutoimik ning Trigon PD nimeline maatükk Pärnus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2009, 13:10
Otsi:

Ava täpsem otsing