Üle poole Vancouveri OMi piletitest Eestis müüdud

25. august 2009, 10:40

Suveks oli Eestile eraldatud 1366
Vancouveri taliolümpia piletist müüdud enam kui pooled, teatas ametlik
edasimüüja Estravel oma värskes kliendiajakirjas.

Uut müügilainet võib Estraveli kinnitusel prognoosida sügiseks, mil inimeste huvi taas tärkab ning kuue kuu pärast toimuvad olümpiamängud on ka katsutavamas kauguses. Kõige kuumemalt lähevad kaubaks murdmaasuusatamise pääsmed, aga ka iluuisutamise, jäähoki ning ava- ja lõputseremoonia omad.

Aprillis turule tulnud piletite hulk on piiratud, sest OMi korralduskomitee paiskas rahvusvahelisse müüki vaid 30 protsenti piletitest, ülejäänud realiseeritakse Kanada koduturul. Piletite hinnad on võistluste ja ürituste lõikes erinevad, sõltudes sündmuse populaarsusest. Eestis müüdavate piletite hinnad jäävad vahemikku 300-13 200 krooni. Näiteks pileti hind mängude avatseremooniale algab 9000 kroonist, eestlaste meelisaladele nagu meeste murdmaasuusatamise 50 kilomeetri klassikalise stiili ja naiste 10 kilomeetri vabastiili sõidu võistlustele alates 300 kroonist.

Lisaks suurvõistustele kaasaelamisele on Estravelleri teatel kliendid huvi tundnud ka maailma tippu kuuluva Whistleri suusakeskuse sportimisvõimaluste vastu. Nii jäävadki mitmed eestlastest spordisõbrad pärast talimängude lõppu Kanadasse suusapuhkusele.

Kanada läänerannikul asuv Vancouver on riigi suuruselt kolmas linn, seal elab 580 000 inimest (koos eeslinnadega 2,1 miljonit). Taliolümpiamängud toimuvad seal 12.-28. veebruarini 2010. Varem on Kanada tali-OMi võõrustanud 1988. aastal, mil mängud peeti Calgarys. Kanadas on toimunud ka suvemängud – 1976. aastal Montrealis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2009, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing