Sarkozy: USA dollar vajab alternatiivi

26. august 2009, 21:00

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy
ütles, et valuutasid peaks kohandama maailmas toimuvate muutustega, mis
tähendab, et USA dollar üksi ei saa jääda domineerima.

"Multipolaarse maailma poliitiline ja majanduslik reaalsus peab lõpuks üle kanduma ka monetaarsele tasandile," rääkis Sarkozy täna Pariisis. "Multipolaarne maailm ei saa toetuda ainult ühele valuutale," lisas ta.

Sarkozy ei pakkunud dollari alternatiivina välja küll konkreetse valuuta nime, kuid tema sõnavõtt on üks esimesi selletaolisi Lääne riikide juhtide seas. Hiina, Venemaa ja India majanduskasv nihutab globaalse majandusjõu Läänest kaugemale. Nii Hiina kui Venemaa on väljendanud muret dollari dominantse positsiooni pärast.

Sarkozy kutsus ameeriklasi üles säästma ja hiinlasi majanduskasvu silmas pidades rohkem keskenduma sisenõudlusele, mitte ainult ekspordile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2009, 21:29
Otsi:

Ava täpsem otsing