Laenuraha tippajast 6,6 miljardit vähem

Katre Pilvinski 27. august 2009, 00:00

Eesti praeguse majandusarenguga kaasneb nii investeeringunõudluse kui ka eratarbimise tagasihoidlik tase, põhjendab Eesti Pank. Eesti eraisikutele ja ettevõtete väljastatud laenu- ja liisinguportfelli kogumaht vähenes juulis panga statistika kohaselt 1,8 miljardi krooni ehk 0,7% võrra, olles jõudnud tagasi 2008. aasta esimese kvartali lõpu tasemele, teatas keskpank.

Sektorite lõikes vähenes portfelli maht enim kinnisvaraga tegelevatel ning kaubandusettevõtetel. Kõige kiiremini väheneb aga eraisikutele väljastatud tarbimislaenude maht. Nii on eraisikute autoliisingu maht 516 miljoni krooni ehk enam kui 7% võrra väiksem aasta algusega võrreldes.

Eraisikute ning ettevõtete hoiuste maht suurenes juulis 94 miljoni krooni võrra, 106 miljardile kroonile. Eraisikute hoiuste 152 miljoni kroonine suurenemine tasakaalustas ettevõtete hoiuste 58 miljoni suuruse vähenemise. Tähtajalistesse hoiustesse oli paigutatud ligi 62% säästudest.

Swedbanki laenumahud Balti riikides on esimesel poolaastal 9% kahanenud ning pank tõmbab tegevust Balti riikides koomale. Swedbanki ettevõtete panganduse tegevdirektor Artjom Sokolov põhjendas seda kogu majanduse kokkutõmbamisega, mis sunnib uute oludega kohanema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing