Boeingu uus lennuk tõuseb viimaks õhku

27. august 2009, 18:44

Boeing teatas täna, et pikalt edasi lükatud
787 Dreamlineri esimene testlend sooritatakse veel enne selle aasta lõppu
ja esimese lennuki tarne leiab aset järgmise aasta neljandas
kvartalis.

Järgmise põlvkonna kütusesäästliku ja kergekaalulistest osadest valmistatud lennuki esimene lend oli algselt plaanitud 2007. aasta sügiseks. Ent tootmisprobleemid lükkasid reisijalennuki testlendu viis korda edasi ning esimesed tarned on enam kui kaks aastat algsest graafikust maas.

Pärast paljusid valehäireid on Boeingu kliendid muutunud rahulolematuks ja anlüütikud on ettevõtte 787 ajagraafiku suhtes skeptilised. Hilinemistest on oodata miljardite dollarite suurusi trahve ja kulusid, mis jätavad jälje Boeingu finantspositsioonile.

Investorid näivad aga Boeingu uude ajakavasse siiski uskuvat, sest lennukiehitaja aktsia on täna üle seitsme protsendi plussi ostetud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing