Kommentaar: Ansip teeb Ligile Padarit

27. august 2009, 15:07

Peaminister Andrus Ansip ajab ikka oma
rida, hoolimata sellest, milline on majanduse seis ja kes on
rahandusminister.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil teatas Ansip energiliselt, et ei usu rahandusministeeriumi prognoosi, mille järgi kukub majandus sel aastal 14,5 protsenti. Pigem usub ta keskpanka, kes ennustab 12,3protsendilist langust.

Samuti raius Ansip kui rauda, et see valitsus, millesse tema kuulub, ei langeta pensione ega kärbi vanemahüvitist.

Kõike seda kuuldes meenus mulle kohe eelmine rahandusminister Ivari Padar, kes valitsuse pressikonverentsidel sõnavõttudega särava Ansipi kõrval iga nädalaga aina väsinumaks ja pahuramaks muutus. Turmoptimistist Ansip pildus ka siis lubadusi ja loosungeid, kuidas Eesti elul pole häda midagi. Padar aga pidi olema see, kes lubaduste taha (olematu) raha pidi leidma.

Hea küll, ehk oli selge vastuolu Padari ja Ansipi vahel tingitud sellest, et üks reformikas ja teine sots? Nüüd on aga rahandusministriks Ansipi erakonnakaaslane Jürgen Ligi, aga suuremat usaldust Ligi töö vastu ei paista peaministril ikkagi olevat. Milleks muuks pidada Ligi prognoosi mahategemist, liiatigi kui suurt sisulist vahet keskpanga ja rahandusministeeriumi hinnangutel pole.

Kui rahandusministeeriumi prognoosi suhtumist võib pidada lihtsalt ansipilikuks uljuseks, siis sama tormakate lubaduste loopimisega jätkamine on juba kurjast. On see ikka täiesti kindel, et ei tule kärpida pensione ega vanemahüvitist? Ja on hoopiski leitud väga magus rahaallikas roolijoodikute näol, nagu rääkis Ansip pressikonverentsil?

Miskipärast usaldan ma riigieelarve- ja maksuküsimustes Jürgen Ligi sõnavõtte palju rohkem Andrus Ansipi omadest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing