Lätlased loovutavad liisingule 600 autot kuus

27. august 2009, 11:30

Sel aastal on liisingufirmad lätlastelt
võlgade tõttu ära võtnud 17-20 autot päevas ehk 500-600 sõidukit kuus, vahendas
rus.db.lv ärilehte Dienas Bizness.

Läti autokaupmeeste liidu nõukogu liikme Andris Kulbergsi sõnul need näitajad ei üllata. "Minu andmetel võib see arv olla ka üle 600 auto kuus. Reaalsus on väga karm, iga autokaupmees balansseerib praegu kuristiku piiril," selgitas ta.

Liisingufirmad selgitasid, et turg on stabiliseerunud ja äravõetud autode arv on ühtlustunud. Liisinguandjad elasid raskuste esimese laine üle. Võrreldes aasta algusega on äravõetud autode arv juulis isegi juba vähenenud.

Swedbank lizingsi direktor Daniil Rulev märkis, et maksehätta jäänud liisinguvõtjad on oma autodest juba vabanenud. Autodest on ilma jäänud ka need, kes tahtsid sõidukeid müüa ja saadud raha eest liisingufirmale maksta.

SEB lizingsi juhatuse liige Iveta Dilba selgitas, et autod lähevad liisingufirma valdusse alles siis, kui liisinguvõtjad ise on end maksejõuetuks tunnistanud või keelduvad selgitusi andmast.

Auto Riga direktor Ingus Rutins märkis, et võlgade tõttu ära võetud premium-klassi autode arv pole kuigi suur. Konfiskeeritud autode müük sujub firmade arvestuses erinevalt, kuid osad autokaupmehed müüvad neid isegi rohkem kui uusi konfiskeeritud autosid kuu lõikes peale tuleb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 13:15
Otsi:

Ava täpsem otsing