Lotte ja Bruno harivad lapsi

Mari Hiiemäe 28. august 2009, 00:00

Etenduse lavastaja Ain Mäeotsa sõnul on tegemist senistest Lotte-lugudest täiesti eraldiseisva tükiga ning seda ei seo ka Vanemuise repertuaaris oleva "Detektiiv Lottega" muu kui kaks peategelast.

"See on kirjutatud mõttega pakkuda lastele muusikateatrit kui sellist. Näidata neile suurt sümfooniaorkestrit ning harida neid muusikavaldkonnas. Otsisime tükk aega vormi, kuidas seda teha ning siis tuli lahendus, et miks mitte seda harimistööd teha laste lemmiktegelaste kaudu," rääkis Mäeots.

Plaan tuua lavale lapspublikut hariv etendus oli Mäeotsa sõnul tema meeltes mõlkumas juba ammu enne "Detektiiv Lotte" lavalejõudmist mullu novembris. Vanemuise teater on lastele suunatud haridusprogrammi raames pakkunud seni näiteks ooperitunde, kuid seda mitte etenduse- vaid loenguvormis.

Lavalejõudva "Lotte ja Bruno muusikatunni" puhul on Mäeotsal hea meel, et loodud on lavastus, mille hariv alge on suur, kuid vorm märksa lastesõbralikum kui loengutel. "Üsna suure tõenäosusega see lastele ka meeldib. Juba esimese lugemise mulje sellest oli ääretult hea," rõõmustas Mäeots.

Esikohal "Lotte ja Bruno muusikatunnis" on muusika. Etendus selgitab lastepärases ja lihtsas võtmes, mida kujutab endast orkester, kuidas pillid häält teevad, mida teeb dirigent, kuidas orkester kokku kõlab, millist muusikat üldse esitatakse jne. See kõik toimub tegelaste suhtluses dirigendi ja muusikutega.

Lotte ja Bruno tahavad saada muusikuteks ning etenduse käigus püüavadki nad muusikamaailma tõed kõigepealt iseendale selgeks teha. Nad mängivad pilli, laulavad, tantsivad, küsivad ja saavad vastuseid ning proovivad ka ise dirigeerimist. Mäeotsa sõnul on etenduse sihtgrupp üsna lai. See sobib alates nendest, kes alles käima on õppinud, kuni keskmise koolieani välja. Samuti on teretulnud ka täiskasvanud, kes tahavad muusikateatrist rohkem teada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing